Annonspolicy

Detta är en policy som redovisar hur Guldkantsfabriken resonerar kring samarbeten, annonsering och hur vi försöker göra detta så transparent som möjligt, allt för att du som användare av guldkantsfabriken.se ska få så goda förutsättningar och upplevelser som möjligt.

 

Bakgrunden till att Guldkantsfabriken kan komma att utveckla samarbeten och olika avtal kring innehåll på webbplatsen guldkantsfabriken.se är för att göra det fortsatt möjligt att erbjuda kostnadsfritt innehåll. Det är också viktigt att notera att de eventuella samarbeten vi har är för att det gäller partners vi tycker om och som vi själva använder oss av. För dig som användare av webbplatsen innebär dessa samarbeten ingen merkostnad.

 

Det är värdet för dig som användare av guldkantsfabriken.se som är vägledande och således försöker vi skapa en bra affär för alla parter. När vi tecknar ett samarbetsavtal eller låter någon annonsera på vår webbplats så utgår vi från följande:

 

-Du som användare ska få en bättre upplevelse, chans till bättre kvalité, mer prisvärdhet eller spara pengar på det, få en ny insikt, kunskap, tips eller erfarenhet.

 

-Vi ska själva använda eller gilla kunskapen, tjänsten, företaget eller produkten. För oss är det viktigt att leva som vi lär, därför testar vi alltid en produkt eller tjänst med våra egna pengar och vår egen tid innan vi rekommenderar den. Det kan också vara någon i Guldkantsfabrikens förtroendefulla nätverk som testat och rekommenderar den.

 

-Vi vill gärna ge en rättvis bild och det är viktigt att inte skönmåla saker, därför försöker vi alltid ge en så rättvis bild som möjligt, med både för- och nackdelar. Är inte företaget okej med det, så blir det inget samarbete. Det är alltid Guldkantsfabriken som skriver redaktionellt innehåll och annonsörer har ingen kontroll eller inflytande över det som skrivs. Det enda de kan göra är att ge feedback på konkreta faktafel, eller dra tillbaka samarbetet. I de bästa situationerna så blir det verkligen win-win-win. Du som använder guldkantsfabriken.se får ett tips på något som är bra och som vi har prövat och är nöjda med, leverantören får en ny kund och vi får liten ersättning som gör det möjligt för oss att fortsätta driva webbplatsen. Alla har tjänat på det.

 

-Tydlighet och uppmärkning av artiklar och länkar är centralt för transparensen och detta är en förutsättning för att alla ser vilka eventuella samarbeten eller annonsörer som kan vara inblandade. Vi har i princip bara tre typer av artiklar:

 

–Den vanligaste typen är vanlig artikel eller inlägg utan sponsrade länkar eller samarbete.

 

–Artikel eller inlägg innehållande en eller flera sponsrade länkar. Några av våra artiklar innehåller sponsrade länkar. Det betyder att det är en länk till en leverantör, produkt eller tjänst som vi tycker är bra. Vi markerar alla sponsrade annonslänkar med ”(annonslänk)”. På det sättet kan du direkt på ett enkelt sätt se vilka länkar som är annonslänkar eller inte. Du kan naturligtvis alltid om du så önskar välja att hitta samma eller liknande ingång via någon sökmotor på internet och på så sätt välja att inte stödja guldkantsfabriken.se.

 

–Företagssamarbeten. För att vara transparenta så redovisar vi här företag vi gillar och rekommenderar och som vi är sponsrade av eller som vi får en liten ersättning från:

Det finns inga företagssamarbeten för närvarande.

 

Om du är ett företag eller annonsör som är intresserad av ett samarbete med oss så är du välkommen att höra av dig till Guldkantsfabriken på info@guldkantsfabriken.se.

 

Ett särskilt tack till RikaTillsammans, som givit skriftligt erforderligt tillstånd till att använda deras annonspolicy som förlaga under framtagandet av denna Annons- och transparenspolicy.

Rulla till toppen